R.I.P Heijastuksen Lumiko


Kuvan © nabila,
Kuvien hevonen ei liity lainkaan tähän kyseiseen virtuaalihevoseen.


Heijastuksen Lumiko kuoli 24.03.2008 vakavan ähkyn seurauksena. Koko tallinväki jää kaipaamaan tätä upeaa oria!

Perustiedot

Virallinen nimi Heijastuksen Lumiko
Kutsumanimi Milo
Rekisterinumero VH-11221
Sukupuoli Ori
Rotu Ratsuponi (poniprosentti 31,25%)
Säkäkorkeus 145 cm cm
Väri ja merkit Kimo
Syntymäpäivä 17.04.2006 (ikä)
Ikääntyminen 1 IRL kk = 1 virtuaalivuosi
Koulutustaso Ko Helppo A, re 110 cm, me 100 cm
Painotus Esteratsastus
Omistaja Silfran
Kasvattaja Heijastus
Kotitalli Silfran

Sukutaulu ja -selvitys

i. Suzyn Lumipyry, YLA2 ii. Crossroad's Pretender iii. VIR MVA Ch. Powhan, KTK I, YLA2, AB
iie. ATR Passion, YLA2
ie. Pirouette SM iei. VIR MVA Ch SPC Tequila Hot Shot
iee. Amal's Azale ox
e. Suzyn Suklaasuukko ei. Enghojs Folgt eii. Enghojs Doth
eie. Weez Smerry Qeep
ee. IH Sweet Mint ox eei. PN Mist And Shadows ox
eee. Stary's Gollyetta ox

Milon isä Suzyn Lumipyry on upea kimo, kolmannen polven ratsuponiori. Pyry on jo aika vanha, kilpailuja on tullut kierrettyä paljon ja jälkeläisiäkin on jo monta. Pyry on kiltti mutta kärsimätön herra. Ratsastaessa Pyry on vauhdikas, mutta kuljetuksessa pysyy kyllä paikoillaan. Pyryllä on menestytty niin kenttä- ja maastoesteratsastuksessa sekä näyttelyissäkin. Pyryllä on osallistuttu31.04.2006 kantakirjaus tilaisuuteen, kun YLA 2 palkinto pistein 134 on jo saavutettu. Milon isänisä Crossroad's Pretender on kimopapurikko ratsuponi jota käytetään kilpailuissa ja siitoksessa. Pete on aika ruunamainen ori, jolla painotetaan kenttäratsastukseen. Jälkeläisiäkin löytyy tältä pojalta jo yli viisi. Kilpailujakin löytyy jo varmasti yli sata kappaletta, joista sijoituksia on noin nelisenkymmentä. Milon isänemä Pirouette SM on myöskin kimo ratsuponi. Säkää löytyy 147 senttiä. Pirre kuoli 15.01.2006 ollessaan jo lähemmäs 30 vuotta vanha. Pirrellä ehdittiin kilpailla n. viisissäkymmenissä kisoissa. Milon isä, Pyry, on yksi Pirren kuudesta mahtavasta jälkeläisestä. Pirrellä painotettiin sekä koulu-, että esteratsastukseen.

Milon emä Suzyn Suklaasuukko on kaunis punaruunikko tähtipää, jolla säkää on 144 senttimetriä. Suklis on jo n. 20 vuotias, mutta sitä käytetään yhä harkitussa jalostuskäytössä, sekä muutamat kilpailutkin vielä kierretään. Jälkeläisiä löytyy noin viisi kappaletta, ja kilpailujakin 50-100 kappaletta. Suklis on kiltti, mutta vähän säikky. Ratsastettaessa se on reipas, mutta säikky ponitamma. Milon emänisä Enghojs Folgt on erityisen komea hallakko connemara ori. Sitä käytetään kisoissa ja siitoksessa, painotuslajinaan kouluratsastus. Luonteeltaan Voltti on tulinen, utelias ja kiltti ori ratsastaessa kuin ihmisen mieli, ymmärtää pienetkin ja vähän epäselvemmätkin avut. Voltilla on kisattu yhteensä reilusti yli viisissäkymmenissä kisoissa ja jälkeläisiäkin löytyy muutama. Milon emänemä. IH Sweet Mint ox, on erityisen kaunis kimo arabialainen täysiverinen. Säkäkorkeutta 152senttimetriä, ja ikääkin jo yli 20-vuotta. Minttu on erittäin utelias tamma, joka siltikin säikkyy uusia ja outoja asioita. Minttu on erittäin kiva ratsastettava. Kisoja löytyy reippaasti yli viisikymmentä ja jälkeläisiäkin n. viitisen kappaletta.

Luonnekuvaus

Milo on luonteeltaan utelias ja kiltti ori. Tietysti sillä on jotain orimaisia tapoja, mutta perusluonteeltaan se on kuitenkin suloinen ja ystävällinen herra. Ratsastaessa se kuumenee helposti ja hermostuu vääristä avuista niin, että saattaa heittää ratsastajan maan pinnalle. Mikään kärsivällinen ori Milo ei ole, vaan hermostuu helposti muun muassa pitkästä paikallaan olosta.

Hoitaessa Milo kannattaa viedä hoitopaikalle, koska se ei jaksa seistä muuten paikoillaan kuin pari minuuttia. Muuten se kyllä käyttäytyy asiallisesti, ei pure tai potki. Karsinassa sitä ei kannata laittaa kiinni, koska se saattaa säikähtää kun ei pääsekään liikkumaan. Milo on hieman hankala tapaus. Joskus se pitää harjailusta ja muusta hoitamisesta, mutta joskus se taas näyttää kärsimättömän puolensa eikä jaksa pysyä paikallaan sekuntiakaan. Silloin sitä on erittäin hankala harjata, minkä vuoksi kannattaakin jättää perusteellisempi harjaus vaikka ratsastuksen jälkeen tehtäväksi. Hyvällä tuulella ollessaan Milo seisoo kiltisti paikallaan ja nauttii harjailusta. Se kutiaa vähän mahasta, mutta antaa harjata sen kuitenkin kunnolla kun hieman komentaa. Päästä se ei ole yhtään arka, vaan antaa rapsutella sieltä aivan normaalisti. Harja ja häntä kannattaa pestä ainakin kerran kuukaudessa, koska valkoisina ne sotkeutuvat helposti. Lisäksi ne kannattaa selvittää huolella, koska muuten ne muodostavat helposti kamalan takkupesän, jota onkin sitten kymmenen kertaa vaikeampi saada selväksi. Kavioiden puhdistus käy ongelmitta. Suitsien laitto Milolle on todella helppoa, koska sillä ei ole tapana nostaa päätään korkeuksiin. Kuolaimetkin se ottaa todella nätisti suuhunsa. Milo on oikea vesipeto ja rakastaa uimista. Se onkin kaikista mukavin poni uittohommissa. Pesukaan ei tuota ongelmia, mutta yleensä pesijä on sen jälkeen yhtä märkä kuin Milo.

Taluttaessa Milo jää mielellään haistelemaan toisia poneja ja tykkää lähteä kävelemään jonnekin ihan oman tahtonsa mukaan. Silloin kannattaa ihan reilusti vain kiskaista ja näyttää, että ketä sen pitää seurata. Tammoille Milo jää usein esittelemään itseään ja saattaa hyppiä pystyynkin ihan näyttämisen halun vuoksi. Milo tarhataan yksin, koska se tykkää ottaa vähän liiankin reiluja kamppailuja muiden orien kanssa.

Ratsastaessa Milo on haastava poni. Sen kärsivällisyys on miltein olematon ja väärät käskyt hermostuttavat sen todella nopeasti. Aloittelijoita ei voi siis päästää tämän ponin selkään. Hyvän ratsastajan kanssa Milo toimii kuitenkin todella hyvin. Sen liikkeet ovat upeita ja se hyppää todella hyvällä tekniikalla. Esteradalla Milo on usein vähän liiankin vauhdikas, mutta sen vauhtia on helppo hiljentää. Liikaa sitä ei kuitenkaan kannata yritä säätää, koska Milo hermostuu helposti jos sitä toistuvasti pyydetään hidastamaan. Milo pitää yrittää rentouttaa hyvällä istunnalla ja pehmeällä kädellä eikä kiskomalla, niin kuin jotkut ovat yrittäneet. Koulussakin Milo on ihan hyvä, mutta ei jaksa aina keskittyä siihen mitä tekee. Peräänantoon Milo ei mene pelkällä nykimisellä, vaan myös istunnan pitää olla kunnossa. Esteet Milo hyppää pelottomasti, eikä välitä vaikka ne olisi koristeltu ilmapalloin ja serpentiinein. Milo ei siis säiky paljoa mitään ja on myös maastoesteillä ja yleensäkin maastossa todella hyvä ratsu. Se rakastaa pitkiä maastolenkkejä, joilla saa hyppiä ojien yli ja laukata täyttä vauhtia pellolla. Maastossa Milolla ei ole tapana ryöstää tai tehdä muutakaan typerää, joten sen kanssa saa lähteä maastoon vaikka ihan yksinään. Aina kannattaa kuitenkin muistaa se, että Milo on niin sanottu mielentilaratsu, mikä tarkoittaa että se rekisteröi aina ratsastajan mielentilat ja toimii niiden mukaan. Jos ratsastaja on vihainen tai jotenkin epätoivoinen, niin Milokin alkaa kenkkuilemaan oikein kunnolla. Jos taas ratsastaja on iloinen, niin Milokin toimii hyvin.

Jälkeläiset

Astutuspvm. Syntymäpvm. Varsan emä Varsan rotu, skp, nimi ja om.
00.09.2006 20.09.2006 Call Me Shopie rp-r. Kaviar Junior om. krix
30.09.2006 10.10.2006 Crossroad's Rosemary rp-o. Silfran Nathan om. Nancyboy ?
11.11.2006 21.11.2006 Lumivuon Wilwarin rp-o. Silfran Arthur om. Meri K.
01.04.2007 10.04.2007 Crossroad's Rosemary rp-t. Fiorenza SFR om. Myynnissä

Kilpailukalenteri

Kalenteriin on listattu vain sijoitukset.

08.08.2006 ERJ Stream Stable - 60cm - 6/40
08.08.2006 ERJ KK Icaros - 40-50cm - 3/65
09.08.2006 ERJ Silkkiruusu - 50-60cm - 4/40
11.08.2006 ERJ KT FAL - 120cm - 5/30
03.02.2007 ERJ d'existence - 40-50cm - 3/43
05.02.2007 ERJ Le Château d'Escaillon - 60-80cm - 3/60
06.02.2007 ERJ Oklahoma - 70cm - 6/50
07.02.2007 WWR - 70-80cm - 3/16
08.02.2007 ERJ Ecurie Eperon - 70cm - 4/50