Muistoissamme rp-o. Baloubet H


Kuvan © Jozzu,
Kuvien hevonen ei liity lainkaan tähän kyseiseen virtuaalihevoseen.


Upea ratsuponiori Baloubet H jouduttiin lopettamaan 25.06.2007 sen katkaistua jalkansa liukastuttuaan laitumella. Vanha herra olisi voinut selvitä 50% todennöisyydellä vammastaan, mutta pitkän mietinnän jälkeen päätimme päästää 24-vuotiaan teräspapan kivuistaan. Jokainen jää varmasti kaipaamaan tätä ystävällistä oria!

Virallinen nimi Baloubet H
Kutsumanimi Balou
Rekisterinumero VH-3308
Sukupuoli Ori
Rotu Ratsuponi (50%)
Säkäkorkeus 147 cm
Väri ja merkit Ruunikonkimo, tähti, ruunuraja, vuohissukka
Syntymäpäivä 13.06.2005 (ikä)
Ikääntyminen 1 IRL kk = 1 virtuaalivuosi
Koulutustaso Ko Helppo A, re 120 cm, me 100 cm
Painotus Esteratsastus
Omistaja Silfran
Kasvattaja Jozzu / Nevedith
Hoitaja katso hoitajat-sivulta
Kotitalli Silfran

Sukutaulu- ja selvitys


i. Aescwyn GER ii. Quicksilver iii. Mederiksmind Dawn
iie. L'Lemon
ie. Ardnasillagh iei. Pride's Rebell
iee. Sally
e. Jésabelle de Baugy ei. Vin de Pays d'Oc eii. John O'Gaunt xx
eie. Caline du Manoir
ee. Operette de Baugy eei. Cavallise D'Ar
eee. Romantica xx

Baloun isä Aescwyn GER on estepainotteinen connemaraori. Estelahjansa Balou on luultavasti perinyt isältään, tämä kun hyppää jopa 140 cm. Aki on voittanut yhteensä kolme kertaa ja sijoittunut neljä kertaa, joten laadukas ori kyseessä. Baloun isänisä Quicksilver on myös estepainotteinen connemaraori, jolla on 11 voittoa esteratsastuskilpailuista ja lukuisia muita sijoituksia. Eli hän on oikea rusettihai konsanaan. Baloun isänemä Ardnasillagh on myöskin estepainotteinen connemara, tamma vain tällä kertaa. Ardnasillaghilla on neljä voittoa esteratsastuskilpailuista, ja seitsemän sijoitusta. Se on toiminut suurimman osan elämästään siitostammana Saksassa.

Baloun emä Jésabelle de Baugy on selle francaistamma, joka on kahminut itselleen muutamia sijoituksia esteratsastuskilpailuista. Jésabelle de Baugyn isä Vin de Pays d'Oc on hieno, estesukuinen selle francaisori, joka omaa monta sijoitusta kansainvälisiltä esteradoilta. Baloun emänemä on oikein hieno tamma Operette de Baugy, jonka isä Cavallise D'Ar on toiminut kouluhevosena, mutta Operetten emä Romantica on täysiverinen, joka on toiminut estehevosena. Laadukas suku, jonka perusteella Baloulla on mitä mainioimmat mahdollisuudet pärjätä esteradoilla!

Luonnekuvaus

Yleisesti Balou on luonteeltaan peloton ja hyvätapainen herrasmies, joka kunnioittaa niin lapsia kuin aikuisiakin. Tämän pirteän ponin näkee miltein aina korvat hörössä katselemassa, mitä muut oikein puuhaavat. Monestikaan se ei luimistele, ainoa tilanne mistä se ei pidä on satulavyön kiristys ja silloin korvat kyllä vetäytyvät luimuun ja häntä huiskii kiukkuisesti. Balou on myös kärsivällinen, eikä hermostu jos joku ei heti saa suitsia oikein laitettua sen päähän vaan joutuu toistamaan operaation monta kertaa peräkkäin.

Hoitaessa Balou pysyy yleensä kiltisti paikallaan, mutta jos se alkaa pyörimään levottomasti karsinassaan, niin silloin se kannattaa viedä suosiolla pesukarsinaan ja hoitaa loppuun siellä. Harjailusta Ballou pitää, mutta sen kanssa pitää muistaa kevyet otteet, koska se ei tykkää voimakkaasta harjailusta. Tämä asia pitää muistaa erityisesti silloin, kun käytetään kumisukaa. Kaviot nousevat helposti, mutta niistä kannattaa pitää puhdistuksen aikana hyvin kiinni, koska Baloulla on tapana nykiä kaviota välillä ja jos hoitajalla on huono ote kaviosta, niin se läsähtää kyllä vauhdilla maahan. Pienten lasten ei välttämättä kannata antaa puhdistaa Baloun kavioita, koska se myös nojaa varsinkin takajalkoja puhdistaessa melkein koko painollaan hoitajaan ja pienet lapset eivät välttämättä jaksa kantaa se painoa. Harja ja varsinkin häntä kannattaa selvittää huolella ja pestä muutaman kerran kuukaudessa. Myös jouhien selvitysainetta saa suihkuttaa niihin. Balou suhtautuu pesuun neutraalisti eli ei inhoa sitä, mutta ei rakastakaan. Jos Baloun jalkoihin on tullut ratsastuksen jälkeen nestettä, niin niitä kannattaa suihkuttaa kylmällä vedellä n. 5-10 minuuttia per jalka, jotta neste saataisiin häipymään. Satulan laitosta Balou ei pidä, niin kuin jo kerroinkin, mutta kun sen suorittaa ripeästi eikä jää turhia vetkuttelemaan, niin ei sen kanssa mitään ongelmia tule. Se saa vain hirveän helposti hiertymiä satulasta, joten satulan kohta pitää harjata erityisen hyvin ratsastusta ennen ja sen jälkeen. Suitset Balou antaa laittaa kiltisti nostamatta päätä korkeuksiin, niin kuin monet hevoset tekevät.

Talutettaessa Balou on oikein mukava, koska se ei ryntäile ja seuraa taluttajaansa kuuliaisesti. Tammoja nähdessään se voi muutaman hörähdyksen päästellä ja tanssahdella pikkuisen, mutta ei mitään sen ihmeellisempää.

Tarhassa se tyytyy piehtaroimaan kerran tai kaksi ja sitten tiirailemaan tallipihan touhuja. Heinää se syö tarhaillessa aika nihkeästi, mutta laitumelle päästessään tuore ruoho kyllä maistuu.

Muista oreista Balou ei paljoa piittaa, mutta irti päästessään voi hyökätä jonkun kimppuun, jos esimerkiksi se on tiellä tai muuta vastaavaa. Karsinassa tai tarhassa ollessaan se ei välitä vaikka sen toisella puolella olisikin ori. Tammojen perään Balou on hieman, niin kuin kaikki oriit yleensä, mutta ei ole samanlainen naistenmies kuin Jaw. Se tyytyy vähän hörähtelemään ja silloin tällöin tanssahtelee hieman, mutta ei riistäydy irti tai nouse pystyyn.

Uittamisesta Balou pitää. Se kahlailee mielellään rannan tuntumassa, mutta kyllä se silloin tällöin uimaankin uskaltautuu pienellä kannustuksella. Selässä pitää vain olla päättäväinen ratsastaja, jolla on hyvä tasapaino, sillä Balou ottaa vedessä joskus todella isoja loikkia tai pelleilee muuten vaan veden kanssa.

Ratsastaessa Balou on kuuliainen ja herkkä, eikä se sovi kovakouraisille ratsastajille, aloittelijoista puhumattakaan. Ohjia pitää käyttää kevyesti ja ratsastajan käden pitää myödätä juuri oikean verran. Pohjeapuja pitää käyttää hallitusti, eikä vain pamauttaa jalkoja Baloun kylkiin, koska silloin se kyllä pelästyy ja heittää ratsastajan takuuvarmasti selästään. Baloun askeleet ovat joka askellajissa matkaa voittavia ja se on todella taitava poni. Baloulla olisi paljon annettavaa myös kouluradoilla, mutta päätin kumminkin tehdä siitä esteponin, koska sen hyppytekniikka on loistava ja se aivan selvästi pitää hyppäämisestä. Hypätessä Balou kuumuu helposti ja se pitää verytellä hyvin ennen hyppäämistä ja pitää tiukasti hallinnassa, koska muuten hyppäämisestä ei tule mitään, kun Balou heti esteen nähdessään säntää sitä kohti kuin pikajuna konsanaan ja hyvä jos se kuuntelee edes vähän ratsastajan ohjausyrityksiä. Mutta hyvässä kontrollissa ollessaan Balou hyppää loistavasti ja korkealle ja se pystyy myös tekemään hyvin tiukkoja kaarroksia. Kouluratsastuksessakin Balou kulkee loistavasti ja sen liikkeet ovat näyttäviä. Se kuitenkin hermostuu helposti jos samaa asiaa jankataan monta kertaa tai se ei ymmärrä mitä siltä pyydetään. Hermostuessaan se pysähtyy ja peruuttaa, eikä sitä saa vähään aikaan liikkeelle. Maastoon Baloun kanssa ei saa lähteä ilman muita hevosia. Tämä ei ole sen takia, että se pelkäisi jotain, vaan se lähtee hyvin helposti innostuessaan käsistä ja tilanteesta voi tulla hyvin vaarallinen, jos toinen hevonen ei ole edessä sen vauhtia hidastamassa. Baloulla ei ajeta ollenkaan, vaikka se onkin ajoon opetettu, koska se vempuloi aina aisojen välissä ja on pari kertaa katkaissut toisen niistä.

Lastatessa Balou on rauhallinen, koska se on opetettu pienestä pitäen menemään traileriin. Se kävelee rennosti rampin ylös ja asettuu paikoilleen. Kuljetettaessa se on myös rennosti ja syö heinää ihan rauhassa.

Kilpailuissa Balou on aina vähän ymmällään kaikesta hössäkästä, mutta sen saa kyllä keskittymään helposti. Se panee parastaan radalla, eikä se jää tuomareiltakaan huomaamatta.

Jälkikasvu

Astutuspvm. Syntymäpvm. Varsan emä Varsan rotu, skp, nimi ja om.
12.12.2005 15.12.2005 I Can't Fly rp-o. Diaphanous Clown ET   om. Vipeltäjä
21.12.2005 01.01.2006 Agnetta SWE rp-t. Angelica SFR om. Johanna K.
01.02.2006 10.02.2006 Agnetta SWE o. Fascination SFR om. ?
02.02.2006 16.02.2006 Lumivuon Fleur t. Lumivuon Fayette om. Ninya
15.02.2006 25.02.2006 Lavinian Ladylike t. SD marwena  om. Punainen Omena
17.02.2006 27.02.2006 Agnetta SWE t. Czarina SFR om. SJS
25.02.2006 07.03.2006 Primrose Fay t. Bellamy SFR om. Manzikka.
01.03.2006 10.03.2006 Agnetta SWE t. Silfran Altaira om. Laura R.
18.03.2006 00.03.2006 Natashe F t./o. Pennsylvania om. Bellezza Ponies
25.06.2006 04.07.2006 Agnetta SWE t. Silfran Inesia om. Kisse
05.07.2006 15.07.2006 Lumivuon Wilwarin o. Silfran Bowser om. Tuovi
31.08.2006 10.09.2006 Lumivuon Wilwarin o. Silfran Bahloul om. reqviem
31.08.2006 10.09.2006 Suzy's Supriya o. Silfran Jacinda om. demsi.